Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Dante 11 - Simma lugnt, Dante" by Bengt Linder * Book PDF Kindle ePub Free

Dante 11 - Simma lugnt, Dante

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Dante 11 - Simma lugnt, Dante
  • Author : Bengt Linder
  • Release Date : January 31, 2018
  • Genre: Classics,Books,Kids,Fiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1096 KB

Description

Morsning, Bröder och Systrar!
HÀrmed poÀngteras att Dante och TvÀrsan för första gÄngen kommer att klÀmma lagg i Dalarna, göra diverse eleganta lappkast, stÄ pÄ öronen i snödrivor samt - of course - stÄ vitöga mot vitöga med diverse underliga och skumma element. För vad kan inte hÀnda pÄ ett sportlov om inte festliga sabotage och andra viktiga prylar som fÄr ett sunt ungdomligt hjÀrta att lÀgga pÄ en rem och klappa av lycksalighet.
Vid avfÀrden till Dalarna ansÄg Dante och TvÀrsan det vara beklagansvÀrt att familjens svarta fÄr - Dantes syrra Ginger - skulle spÀnsta med. Killarna var övertygade om att hon skulle stappla omkring som en nyfödd kalv pÄ skidorna och himla med ögonen mot nÄn ljuslockig, rödkindad skidlÀrare, en sÄn dÀr som var uppfödd pÄ spenat för att senare i livet stÄ i en skidbacke och brösta sej och blixtra med tÀnderna mot hispiga brudar och tanter.
Dantes och TvĂ€rsans farhĂ„gor skulle besanna sej och dessutom skulle Ginger – ”det formidabla nötet”, som Dante kallade henne ibland i stunder av upprymdhet - dratta omkring och störa ordningen pĂ„ annat sĂ€tt.
Som Dante sa: ”En syrra Ă€r en person som kan uppskattas efter det antal julklappar hon förĂ€rar sin sympatiske och intelligente brorsa. I övrigt bör hon giftas bort sĂ„ fort som möjligt.”
Och dÀrmed önskas den Àrade polaren och polarinnan vÀlkommen till tidernas suverÀna sportlov. VÀl mött, Bröder och Systrar!
Bengan Linder
B. WAHLSTRÖMS RÖDGRÖNA RYGGAR har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna Ă€r dokument av sin tid och bör lĂ€sas som sĂ„dana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget stĂ„r inte bakom eventuella Ă„sikter och uttryck som kan upplevas som stötande, dĂ„ vi ser detta som ett digitalt tillgĂ€ngliggörande av historiskt material.


Download Books "Dante 11 - Simma lugnt, Dante" PDF ePub Kindle